Koningsspelen in Veghel geopend door Willem-Alexander en Máxima, ook spelen in rest van regio

VideoVEGHEL - De boterhammen stonden klaar, de danspasjes waren tot in den treure geoefend. Veghel was helemaal klaar voor het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Zij openden vrijdagochtend de Koningsspelen op basisschool De Vijfmaster.

Lees ook
Helmondse senioren bij Koningsspelen: nog altijd fanatiek
Blije gezichten bij Koningsspelen in Elsendorp

Het koninklijk paar een vorkje mee tijdens het koningsdagontbijt. Daarvoor was het getuige van het optreden van jeugdorkest Phoenix van de muziekschool Veghel, dat na aankomst van het koningspaar onder meer 'lang zullen ze leven' speelde. Nadat ze de leerlingen bij een potje touwtrekken en voetbal hadden aangemoedigd, kwam het bezoek ten einde. Rond 10.00 uur zat het bezoek erop.

De Koningsspelen, waaraan dit jaar 1,2 miljoen basisschoolleerlingen meedoen, beginnen altijd met het ontbijt. Daarna is er een dansje op het lied (dit jaar: 'Okido') dat talloze kinderen op Youtube al 'grijs gedraaid' hebben. Vervolgens wordt er gesport en gespeeld.

Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bij basisschool De Vijfmaster tijdens de jaarlijkse Koningsspelen. ANP ROYAL IMAGES ROBIN VAN LONKHUIJSEN © ANP

Best e.o.