Volledig scherm
De Meierijstad is een samenvoeging van Sint-Oedenrode, Veghel en Schijndel. © Meierijstad

Gemeentehuis Meierijstad komt in Veghel

VEGHEL - Het gemeentehuis in Veghel wordt de centrale plek voor dienstverlening in Meierijstad. Dat hebben de drie colleges van Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode besloten. Een goede beslissing? Reageer op de poll onder dit artikel.

Schijndel en Sint-Oedenrode krijgen een servicepunt waar inwoners terechtkunnen voor gemeentelijke zaken zoals paspoorten en rijbewijzen.

Representatieve locatie
Het servicepunt in Sint-Oedenrode wordt ingericht in het huidige gemeentehuis in Sint-Oedenrode. Dat is tevens de plek waar de gemeenteraad vergadert en waar griffie werkt. Ook is het kantoor in Sint-Oedenrode de representatieve locatie van de Meierijstad. In Schijndel kunnen inwoners terecht in 't Spectrum.

Nieuwe bestemming
Voor het gemeentehuis wordt nog naar een nieuwe bestemming gezocht. De gemeenteraden van de drie gemeenten die opgaan in Meierijstad moeten nog officieel hun goedkeuring geven.

Met Veghel als hoofdlocatie en Sint-Oedenrode als representatieve locatie, lijkt Schijndel de grote verliezer in het huisvestingsplan van Meierijstad. Een terechte keuze? Vul de poll in en leg ook uit waarom.

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
2548 stemmen