Volledig scherm
© Thinkstock

Gemopper over extra kosten nieuw gemeentehuis Meierijstad

SINT-OEDENRODE - Een nieuwe glazen hoofdentree, waarop in grote letters de naam van de nieuwe gemeente Meierijstad prijkt. Met daarin een geschikte draaideur, die – in tegenstelling tot de huidige ingang – de kou ook echt buiten houdt.

De gemeenteraad van Veghel krijgt over twee weken de vraag voorgeschoteld of ze 236.000 euro extra wil uittrekken voor die maatregelen. Het leidt tot behoorlijk wat gemopper in de Veghelse, Schijndelse én Rooise raad.

Teleurgesteld
Dat bleek woensdag bij de Kerngroep van fractievoorzitters uit de drie gemeenten, die de fusie mede in goede banen leidt. "We zijn content dat het er beter uit ziet, maar teleurgesteld in de hoge kosten", sprak Theo Raijmakers namens de drie fuserende CDA's. "En dat terwijl we er alleen een deur voor verplaatsen, om het op z'n plat Veghels te zeggen."

Twijfels
Voor de nieuwe entree lijkt uiteindelijk wel een meerderheid te bestaan. Over een nadere aanpassing (à 35.000 euro) die nog op advies van de welstandscommissie is gedaan, uitten echter bijna alle fracties twijfels. Die pleit voor een symmetrische driedeling in de glazen entree, maar daarvoor zijn ook aan de binnenkant enkele aanpassingen nodig.

De Veghelse raad besluit op 30 november over de verbouwing.

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1237 stemmen