Volledig scherm
PREMIUM
John van den Oetelaar © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Beste Lezer - 1 dag een vrouw aan het roer is onverholen seksisme

ColumnWat begon als een leuk idee (dacht ik) eindigde haast in een loopgravenoorlog op de redactie. Nou, wellicht een tikje zwaar aangezet, maar ik heb uw aandacht. Vrijdag was het Internationale Vrouwendag. Zou het geen leuk idee zijn om op alle nieuwsredacties van verschillende kranten vrouwen het heft in handen te geven, was de vraag van enkele dames in het overkoepelende bedrijf. 

In de rubriek ‘Beste lezer’ gaan leidinggevende redacteuren in op ontwikkelingen bij het ED of in de journalistiek in het algemeen. Reacties: j.vdoetelaar@ed.nl

Ik was zelf eigenlijk meteen enthousiast. Ik zag ook uit naar een vrije donderdag en gaf op voorhand het stuur in handen van Olga van Lierop. Die zou die dag chef verslaggeving zijn en hoofdredactie. Olga zelf was minder enthousiast, alsook een colonne andere vrouwen op de redactie. Ze vonden het flauwekul. Overigens zijn journalisten op hun grappigst als ze het ergens mee oneens zijn. Het aantal cynische grappen is de afgelopen week niet op tien handen te tellen. Dat houdt ook nog dagenlang aan.