Veel pensioenfondsen zullen in 2020 hun pensioenen flink moeten korten.
Volledig scherm
Veel pensioenfondsen zullen in 2020 hun pensioenen flink moeten korten. © ANP

De grootste pensioenroof ooit: 'Dit is niet uit te leggen. En dat is idioot'

OpinieWilma Berkhout, oud-belastinginspecteur uit Helmond en bestuurslid van seniorenvereniging PVGE, schreef op 21 maart een kritisch opinieverhaal onder de kop 'Grootste pensioenroof ooit'. Vandaag een even kritisch vervolg.

1 reactie

 • jan lely

  4 maanden geleden
  Je hebt groot gelijk, Wilma. We moeten voorkomen dat het pensioendossier uitgroeit tot het grootste sociale en financiële schandaal van na de 2e Wereldoorlog. Het beste pensioenstelsel afbreken is niet zo moeilijk. Een (nog) beter alternatief verzinnen wel. Dat is ook niet gelukt. Invoering van deze financiële rammelkast zal desastreuze gevolgen hebben. Zeer velen vragen zich af wat in vredesnaam de verborgen agenda achter deze operatie is. Tijd voor een kort en krachtig parlementair onderzoek!
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’