Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Open brief - Wij zijn die tikkies breed zat

OPEN BRIEF - De auteur is Tom van Beek uit Nuenen.

Beste Phillip, Marcel en Toon,

Vanuit mijn hotelkamer in Madrid wordt het hoog tijd jullie aan te schrijven.

Beste Marcel, hoe goed je het andere jaren gedaan hebt (mede door jou zijn we twee keer kampioen geworden), er is veel werk aan de winkel. We hebben aan kwaliteit ingeleverd, maar daar zit het verschil niet. De spelersgroep is verzadigd. De spelers stralen wekelijks uit dat het resultaat ze niet interesseert. Zolang de centen maar overgemaakt worden.

Werken
Wij supporters reizen van München naar Madrid en onze club is ons alles waard, in tegenstelling tot de spelers. Wij accepteren het echt wel dat we niet alles winnen en we kunnen ook niet ieder jaar kampioen worden. Maar als het minder gaat kunnen we wel werken tot we er bij neervallen.

De meeste spelers lopen de kantjes er vanaf. Willlems en Narsingh hadden beter verkocht kunnen worden (hopelijk lukt dat deze winter nog), die gaan echt niks meer brengen. Isimat en Schwaab hebben het niveau niet om Bruma te vervangen. Marcel, heb je gezien hoe Isimat zijn best deed niet in te grijpen bij het schot van Gameiro? Voorin zit De Jong even in een dip maar hij werkt nog hard.

Er is echter geen plan B, Marcel. Belangrijkste van alles is dat er geen creativiteit in de ploeg zit. Niemand op de flanken die voor gevaar zorgt in de kleine ruimte. Op Ramselaar na (goede aankoop Marcel) niemand die bij sluit (hopelijk haal je Van Ginkel in de winter weer).

Beschamend
Beste Phillip, wordt het niet tijd dat je ofwel een keer ontploft in de kleedkamer ofwel jezelf afvraagt of ook jij niet toe bent aan een nieuwe uitdaging? Wij zullen je altijd dankbaar blijven, maar wekelijks zie jij positieve punten na weer een beschamende prestatie.

Beste Toon, ik richt al mijn pijlen op jou. Jij staat voor mij synoniem voor een topsportklimaat. Ik vertrouw erop dat je nu leiderschap toont en in overleg met Phillip en Marcel in de winter een aantal spelers helpt met het zoeken naar een nieuwe club en vooral de wil om te winnen terug in de ploeg krijgt. Wij zijn die tikkies breed en tikkies terug zat. Er moet wat veranderen en snel! Na de nederlaag bij Sparta kon de ploeg ineens wel werken in Arnhem. Als die instelling nu de komende vier competitiewedstrijden op de mat wordt gelegd en als we nu eens vanaf minuut één knallen tegen Rostov en niet weer met vijf verdedigers beginnen (we zijn beter dan zij Phillip, geen angst) dan is het seizoen met de kerst misschien nog niet voorbij.

En Marcel, dan heb ik vertrouwen in jou dat je de verkeerde keuzes van deze zomer herstelt. Of we dan nog kampioen worden zien we eind april wel, maar dan is er in ieder geval alles aan gedaan. Dat is nu zeker niet het geval. Succes heren!