Volledig scherm
De veelbesproken Soeterbeekseweg in een zonniger jaargetijde. © René Manders/fotomeulenhof

Opinie - Aan de bewoners van de Kosmoslaan in Eindhoven

OPINIE - De auteur Diny de Win is een bewoonster van de Soeterbeekseweg in Nederwetten.

De bewoners van de Kosmoslaan in Eindhoven hebben er een gang naar de rechter voor over om rust in de straat te krijgen. Begrijpelijk: niemand wil aan een drukke doorgaande weg wonen. Weliswaar dertigkilometerzone (wie houdt zich daaraan?) en een mooi vrijliggend fietspad, maar toch!

Ik ben bang dat jullie met een afsluiting van Soeterbeek niet veel opschieten. Stel dat het lukt, dan is het resultaat dat alle auto's vanuit Nederwetten gedwongen worden om ongeveer drie kilometer om te rijden om bij de verkeerslichten van de Kosmoslaan te komen en zij kunnen dan alsnog rechtsaf slaan jullie straat in, samen met alle anderen die vanuit Nuenen komen! De oplossing voor jullie is zoveel simpeler: Kosmoslaan afsluiten na de inrit naar Soeterbeek. Dus: vanaf Soeterbeek kun je alleen nog maar linksaf, naar de verkeerslichten.

Iedereen blij, want:

Jullie krijgen een heel rustig straatje; De bewoners van de Airbornelaan kunnen ook opgelucht ademhalen, want die hebben nu hetzelfde aantal auto's maar geen dertigkilometerzone en geen vrijliggend fietspad; Alle Nederwettenaren, want die kunnen gewoon normaal naar Eindhoven zonder drie kilometer om te rijden, en; Niet te vergeten de bewoners van Boord, want die hebben ook erg veel (sluip)verkeer op een weg die zich daar niet voor leent.

Wat de ontsluiting van de Luytelaar betreft: die is nog prima, je kunt weg door de Firmamentlaan of Airbornelaan, alleen richting Nuenen moeten jullie dan een blokje omrijden. Ik ben ervan overtuigd dat dit te realiseren moet zijn.