Volledig scherm
© ThinkStock

Opinie - De buszoekende mens wijkt niet, dat is zeker

OPINIE - De auteur is Jose Corporaal-Jonker uit Budel.

Sinds kort rij ik met de bus van station Eindhoven naar mijn nieuwe werkgever. Elke ochtend weer sta ik doodsangsten uit bij het busstation. Onvoorstelbaar wat een onbeschofte, doodsverachtende mensen lopen daar.

Niemand wacht tot de bus op zijn plaats staat om er dan naar toe te lopen, rekening houdend met de vertrekkende bussen. Nee, het krioelt van de mensen die gewoon voor een vertrekkende bus door lopen, zonder blikken of blozen. Chauffeurs moeten er alles aan doen om de mensen te ontwijken. Eén ding is zeker, de buszoekende mens wijkt geen millimeter.

Grote bewondering
Ik heb grote bewondering voor de chauffeurs. Het lukt ze steeds weer stapvoets weg te rijden zonder enkele mensen onder de wielen te krijgen.

Buschauffeurs, ik wil jullie bedanken dat ik steeds veilig op mijn werk aankom. Mijn bewondering voor jullie beroep is alleen maar toegenomen. En ik wil mij verontschuldigen voor het gedrag van de grote groep bij het station. Misschien dat sommigen dit lezen en voortaan niet voor vertrekkende bussen door lopen. En als laatste, een goedemorgen en een glimlach naar de chauffeur kost niks. Wie weet stopt hij dan voor je als je de volgende keer te laat aan komt rennen.