Volledig scherm

Opinie - Maak een coalitie van goedwillenden

OPINIE - Dit artikel is geschreven door Angeline van de Akker, Wim van der Kraan, Ine Koggel, René Lam, Anne Rensen, Jaap en Judith Grootveld, Dik en Anja Bredeveld, Hillebrand Wind, Yvonne van Haalen, Dirk Neerhof, Brigitte Anker, Annemieke Voets en Frans Janse uit Eindhoven.

Een nieuwjaarswens van onze buurt aan onze (toekomstige) volksvertegenwoordigers en de media.

Beschaafd en beheerst
Omdat het begin van het jaar altijd een mooie tijd van hoop is en omdat in het nieuwe jaar de verkiezingen hun rol gaan spelen, willen wij u vragen om na te denken over onze nieuwjaarswens. Wij willen u het komend jaar kunnen vertrouwen. Bedenk, dat jullie onze vertegenwoordigers zijn. Wees beschaafd en beheerst in het debat. Dat is echt niet elitair, de meeste mensen in ons land gaan vriendelijk met elkaar om.

Ga actief investeren in een betere samenleving door ook zelf samen te werken. Egotrippers hebben we niet nodig. Bezig geen hijgerige twitter-politiek.

Doe niet aan stunten. Wees geloofwaardig. Beloof geen dingen die onhaalbaar zijn, enkel om goede sier te maken. Ga regeren zoals een goede gemeenteraad. Spring over je eigen schaduw heen.

Samenwerking
Werk samen. Maak een grote coalitie van goedwillenden. Smeed een constructieve samenwerking van GroenLinks, PvdA, CDA, D66, SP, VVD, Partij van de Dieren en de kleine positieve partijen. Werk samen aan een verbond van noodzaak en opbouw.

Bouw betaalbare huurhuizen, mensen moeten goed kunnen wonen. Ga ervoor, dat Nederland in alle lagen van het onderwijs aan de top staat. Maak het voor iedereen toegankelijk. Zorg voor de beste leerkrachten. Zorg voor onmiddellijke en intensieve taallessen voor nieuwkomers. Maak kinderopvang betaalbaar en van uitstekende kwaliteit. Focus op hen die extra zorg nodig hebben. Faciliteer die. Breng de menselijkheid terug in openbare diensten. Geef aan gesprekspartners weer een gezicht. Breng de wijkagent definitief terug. Vraag aan ouderen wat ze zelf voor zorg en huisvesting willen. Ban armoede uit!

Buren
Wij zijn geen elite, we zijn geen boze burgers, wij zijn gewoon buren. Wij zijn alle commotie en angst helemaal beu. Er zijn 150 zetels. Gebruik die optimaal!

En wat de media betreft zouden we het fijn vinden om geen hijgerig nieuws meer te krijgen, geen veronderstellingen, geen suggestieve artikelen, maar feiten en heldere informatie. De waarheid, niet de hype.