Volledig scherm
Donald Trump © AFP

Opinie - Onze eigen Trumpies en Hillary's

OPINIE - De auteur Jos Keetels uit Valkenswaard is voorzitter van Transparante Democratie.

Vanuit Nederland kijken we meewarig naar de verkiezingstoestanden in de VS, maar op de keper beschouwd zijn we geen haar beter. We hebben onze eigen Trumpies en Hillary's. En de media zijn guilty as sin. Alleen de grotere politieke partijen en de grootste proleten krijgen in de media aandacht. Nieuwe partijen met mogelijk en waarschijnlijk betere concepten en oplossingen worden doodgezwegen en hebben eigenlijk geen enkele kans op een podium.

Nieuwe partijen krijgen niets, moeten betalen om mee te mogen doen aan de verkiezingen, worden afgezet bij het kopen van media- aandacht en moeten van alle twintig kiesdistricten dertig steunbetuigingen inleveren (een klapper met 600 A4'tjes). Door onze nieuwe partij is bij veel media een persbericht afgegeven; respons nihil. Men is blijkbaar niet geïnteresseerd in nieuwe concepten.

We hebben minimaal 2.000 leden nodig om onze nieuwe partij te financieren en daarmee een noodzakelijke substantiële bekendheid te verwerven om een redelijke kans bij de Tweede Kamer-verkiezingen in maart 2017 te maken. Het is me iets te gortig om daarvoor zelf enkele tienduizenden euro's op te hoesten. Als wij of andere nieuwe partijen het niet redden, kan in maart 2017 slechts voor onze eigen Trumpies en Hillary's worden gekozen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement