Volledig scherm
Spelers van PSV, met voorop Andrés Guardado, druipen af na de bekernederlaag dinsdag bij Sparta in Rotterdam. foto Pim Ras

Opinie - PSV'ers werk je een slag in de rondte

OPINIE - Auteur Hans Chamboné woont in Nuenen.

PSV is dit seizoen begonnen als een gemiste kans.

Aankopen
Ten eerste is er geen goed aankoopbeleid dit jaar. Je speelt op alle fronten mee, onder meer op het hoogste niveau (Champions League). Je moet dan ook een waardig elftal hebben dat in elke linie uitgebalanceerd voetbalt. Dus achterin een robuuste defensie met aanvallende kwaliteiten, op het middenveld veel creativiteit (iemand die een verrassende actie maakt of vanuit het niets een schot op goal waagt) en voorin snelheid, techniek en 'killers'.

Achterin voldoet alleen Moreno aan dit beeld, op het middenveld staat er tot nu toe niemand die creativiteit bezit (alleen Guardado, maar die is totaal uit vorm) en het geloof van de killer in de voorhoede is ook weg. Dan heb je een coach die pas rond de zeventigste minuut durft te wisselen en het trieste spel schijnbaar geen wending kan geven.

Voorspelbaar spel
Ons spel is zo voorspelbaar (lees: alle ballen op Luuk de Jong) dat de tegenstanders een makkelijke avond hebben als ze die aanvoer weten af te snijden.

Zo voetbalden wij (PSV, red) het vorige seizoen ook, alleen zat het toen wat meer mee en waren we in de Champions League erg sterk. Maar het kampioensfeest hadden wij toch echt te danken aan Ajax, wij hebben dat het vorige seizoen nooit zelf in de hand gehad.

Mijn oproep is dan ook: PSV'ers, laat in ieder geval zien dat je er honderd procent voor gaat. Werk je een slag in de rondte en laat zien dat je met hard werken wel iets kan bereiken. De supporters zullen dan ook bij tegenslag achter jullie blijven staan.