Volledig scherm
© stock.xchng

Opinie - Respecteer recht, ook als het over geiten gaat

OPINIE - Toon Coopmans is de auteur van dit artikel. Hij is raadslid van Dorpspartij in Gemert-Bakel.

Enerzijds een begrijpelijke reactie betreffende de analyse over de geitenhouderij in Gemert-Bakel (ED 22 oktober). Begrijp me niet verkeerd, ook ik zie liever minder geiten in Gemert-Bakel.

Q-koorts
Maar bij het lezen van het artikel kon ik een kleine glimlach toch niet onderdrukken. Want zeg nu zelf, een beetje hypocriet is het wel. Terecht dat men zich zorgen maakt, maar zijn die zorgen dan groter dan onze zorgen in Bakel over een lange omleiding in Dierdonk? Wat denkt u van het fijnstof dat wij straks mogen slikken omdat anderen deze weg niet voor hun deur willen? Volgens mij is de gezondheid van Helmonders net zo belangrijk als die van Bakelnaren. Ja, de discussie omtrent de geiten is door de Q-koorts emotioneel zwaarbeladen. Maar moeten we eerst niet eens uitzoeken of na het inenten van de geiten Q-koorts überhaupt nog wel een argument is en kan zijn in deze discussie? Deze vraag zal ik neerleggen bij het college van Gemert-Bakel, want het moet ook duidelijk worden met welke argumenten we deze discussie kunnen voeren.

Een ander punt waarover ik het niet eens ben met het ED. Gewoon een vergunning weigeren, zegt u. Wat dacht u van een betrouwbare overheid. Mag ik als burger niet gewoon verwachten dat er gehandeld wordt conform regels en wetten? Mag ik niet gewoon verwachten dat ik beoordeeld word op de kaders die gesteld zijn door de overheid? We leven toch niet in het wilde westen. Dus ja, ook ik vind dat er minder geiten moeten komen. Maar wel met het respecteren van alle plichten en rechten en op basis van feiten.