Volledig scherm
© Evert-Jan Daniels/ANP

Opinie - ZW14 heeft niets op met Wilders

OPINIE - Namens de fractie van ZW14 in de gemeenteraad van Waalre schreven Gerard Lammers, Bert Links, Joost Teeuwen en Nan Zevenhek het volgende bericht.

In recente artikelen in deze en andere kranten hebben we kunnen lezen dat Geert Wilders de lokale partijen uitnodigt om deelgenoot te worden van de landelijke opererende PVV. Hij slaat daarbij 2 vliegen in één klap.

Op de eerste plaats is hij verzekerd van een landelijke spreiding van de PVV, want de lokale partijen doen het de laatste jaren goed. Op de tweede plaats beschikt hij hiermee over een aantal bestuurders die al wat langer ervaring hebben met de lokale politiek. Simpel, slim en gewiekst zo'n plan.

Alleen al de suggestie die ervan uitgaat dat lokale partijen qua gedachtegoed, uitgangspunten en opvattingen gelijk zijn aan hetgeen de PVV op dat vlak laat zien en horen. Je zal maar lid zijn van een lokale partij, gekozen zijn in een gemeenteraad en of benoemd zijn tot wethouder en nu op één hoop worden geveegd met de PVV.

Wij, de fractie van Zelfstandig Waalre ZW14, staan in onze uitgangspunten en opvattingen tamelijk ver van hetgeen door de PVV wordt uitgedragen en verwoord.

Onze opvattingen over wat een democratie inhoudt, hoe de inspraak en zeggenschap van burgers beter tot zijn recht komt en op welke manier die het beste vorm kan worden gegeven, heeft niets maar dan ook niets met de PVV van doen.

En zo willen we het ook laten,