Volledig scherm
© Thinkstock

Reclame Kadasterdata is misleidend

OpinieWolter Haveman woont in Riethoven, hij wil mensen waarschuwen voor een misleidende reclame van Kadasternota.

Op NPO2 heb ik de reclame gezien van Kadasterdata. Deze reclame sprak mij aan, omdat ik dacht dat het een service betrof van het Kadaster en dat deze dienst gratis zou zijn. Nadat ik gebruik had gemaakt van het aanbod om de waarde van mijn woning op te vragen via het opgegeven telefoonnummer, ontving ik een reeks SMS-jes waar ik niet om gevraagd had en werd meteen 8 euro van mijn beltegoed afgeschreven. Toen ik dit in de gaten had, heb ik het nummer direct geblokkeerd.

Via Uitzending gemist heb ik een programma teruggezien en daar kwam de reclame van Kadasterdata weer voorbij. Deze heb ik stopgezet en eens goed bekeken. In de reclame gebruikt men vooral grote teksten en kleurrijke beelden. Dit leidt de aandacht af van de kleine, onopvallende teksten over de kosten, die slechts kort in beeld zijn. Je hebt niet eens de tijd om ze te lezen.

Onopvallende tekst

Rechtsboven in een hoekje staat met een wat onopvallende tekst in zwart-wit dat de dienst eenmalig 2 euro per SMS kost. Verder verschijnt beneden in beeld weer een onopvallende tekst dat SMS-kosten van toepassing zijn van 2 euro per item, maximaal 4 berichten.

Nou, dat laatste is mij dus gebeurd en ik vrees meer mensen. Daarnaast wordt vermeld dat Kadasterdata niet is gelieerd aan het Kadaster. Op deze wijze hebben ze juridisch waarschijnlijk alles dichtgetimmerd, maar ik ben bang dat hier meer mensen intrappen en daarom wil ik waarschuwen voor deze misleidende reclame.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement