Maikel Thijssen
Volledig scherm
PREMIUM
© Maikel Thijssen

Matthijs van Nieuwkerk stelt verhalenbundel samen: ‘Mooie reden om horizon weer te verbreden’

Ga er maar aan staan: tien verhalen selecteren uit al het moois dat ooit is verschenen. Matthijs van Nieuwkerk fikste het en nu is de bundel Zonnegloren er. Je krijgt ’m cadeau als je in juni voor 15 euro Nederlandstalige boeken koopt. Matthijs over de liefde voor lezen. ‘Het is heel eenvoudig: Boeit het? Raakt het?’

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Sannekes moeder werd vermoord door haar vader: ‘Dacht dat we een doorsnee gezin waren’
  PREMIUM
  Udense kofferbakmoord

  Sannekes moeder werd vermoord door haar vader: ‘Dacht dat we een doorsnee gezin waren’

  Sanneke Langendoen was 21 toen haar moeder werd vermoord door haar vader. Zeventien jaar later is er een boek waarin ze dat verschrikkelijke verhaal – bekend als de Udense kofferbakmoord – deelt met de buitenwereld. ,,Mijn vader had narcistische eigenschappen en vond het moeilijk grote gebeurtenissen in zijn leven te verwerken. Dus toen mijn moeder aankondigde dat ze van hem wilde scheiden, kon hij daar moeilijk mee omgaan.”