Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Verkeershufter aangehouden na bumperkleven en bedreigen politie: 'Ik maak jullie kapot'

TILBURG -  Niet vanwege één overtreding, maar na een hele reeks misdragingen heeft de politie woensdagavond het prototype van een verkeershufter aan de kant gezet. Het begon met het bumperkleven bij een - onopvallende - politieauto en het negeren van een stopgebod tot aan de achtervolging tot in een drukke woonwijk.

De politieagenten in de burgerauto werden woensdag tegen 18.50 uur aan de Berglandweg in Tilburg door de 51-jarig Tilbuger tot kort op de bumper gevolgd. Met handgebaren maakte hij duidelijk dat ze door moesten rijden, toen inhalen niet lukte ging hij links rijden, passeerde de middengeleiding links en sloeg linksaf. 

'Stop politie'
Toen de agenten hem besloten aan te houden en hem achterna reden, negeerde de man echter het lichtsein 'Stop Politie' en reed door. Een poging hem klem te rijden op het Pater van der Elzenplein mislukte, waarna de achtervolging zich voortzette.  Te hulp geroepen politieagenten wisten de man aan de Bloemisterijstraat tot stoppen te dwingen. 

De man stapte uit en begon meteen de agenten uit te schelden. Toen hij begon te dreigen met ,,ik maak jullie kapot, ik snij jullie de keel door", werd hij meteen in de boeien geslagen. Hij bleek gedronken te hebben en had geen rijbewijs.