Volledig scherm
Bertus Borgers (r) met broer Ruud.

Bertus Borgers en familieleden geven concert in Eindhoven

EINDHOVEN - Muzikant, zanger en songschrijver Bertus Borgers treedt zaterdagavond 7 januari met zijn familieleden op in de theaterzaal van het Eindhovense Blue Collar Hotel.

De Veldhovenaar onderneemt eens in de zoveel tijd een poging zoveel mogelijk telgen van zijn muzikale familie het podium op te krijgen. De traditie wordt zaterdagavond vervolgd. Tijdens de voorstelling 'Bertus Borgers in familieomstandigheden' krijgt hij gezelschap van onder anderen broer Ruud (zang, gitaar), dochter Nova (zang, viool), de zussen Christine en Renie (beiden zang) en neef Lody (gitaar).

Achterneven Maurice (bas) en Wouter (drums) vormen de ritmesectie. Laatstgenoemden spelen in Bertus' huidige band The Young Retro's. Het publiek kan rekenen op een avond vol blues, rock en soul. Bertus Borgers was de frontman van legendarische rockbands als Mr. Albert Show en Sweet d'Buster. Hij schreef boeken, maakte theatervoorstellingen (onder meer over zijn tijd in de band van Herman Brood) en treedt nog regelmatig op met Golden Earring. Met The Young Retro's bracht hij in oktober het tweede album uit, 'EINDHOVEN' getiteld.

De deuren van de theaterzaal in het Blue Collar Hotel (gevestigd in het Klokgebouw) gaan om 20.30 uur open.