Volledig scherm
Lady Gaga in Slijmjurk. Foto Nick Knight

Eindhovenaar ontwerpt 'slijmjurk' Lady Gaga

EINDHOVEN - Eindhovenaar Bart Hess heeft een 'slijmjurk' ontworpen voor de populaire zangeres Lady Gaga. Het idee voor zijn slijm-art, zoals Bart Hess het zelf noemt, ontstond al snel nadat hij gevraagd werd iets voor Lady Gaga te ontwerpen.

"Ik kreeg een hele vrije opdracht. Het moest 'iets' te maken hebben met de albumtitel: 'Born This Way'. Ik kreeg meteen beelden van slijmerige, bloederige taferelen."

En dus sloeg de ontwerper aan het experimenteren in zijn studio aan de Eindhovense Kanaalstraat. "Ik moest er eerst achter zien te komen wat voor soort slijm de beste was."

Hij zocht naar recepten op internet en roerde het ene slijm-mengsel na het andere in elkaar. "De kunst was om het zo te maken dat het perfect werd in kleurgebruik maar dat het ook even zou blijven zitten."

Uiteindelijk liet hij vijftien kilo Eindhovens slijm naar New York verschepen, om het tijdens een fotoshoot op verschillende manieren over de popdiva uit te smeren.

Hess werkte eerder samen met mode-ontwerpers als Iris van Herpen, voor bladen als Vogue, bedrijven als Philips Design en exposeerde hij in Milaan, Londen, Parijs en Tapei.

Naast Hess maken Sander Veenhof en het Eindhovense duo BCXSY kans op de Young Designer Award.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement