Volledig scherm
Chilco Dobbelsteen (l) en Stephan van de Kimmenade vormen samen Kozmic Wanton. © Willem Wouterse

Kozmic Wanton: interessante nieuwkomer in Eindhoven Rockcity

EINDHOVEN - Boegbeeld Peter Pan Speedrock stopt ermee, maar het goede nieuws is dat Eindhoven Rockcity ook uitbreiding heeft gekregen. Het duo Kozmic Wanton is de nieuwste aanwinst.

Nou ja, nieuw... Stephan van de Kimmenade (zang, gitaar) en Chilco Dobbelsteen (lead gitaar) draaien de nodige jaartjes mee. Samen speelden ze in Gods Monkey, de stoner- hardrockband die tussen 2009 en 2014 twee albums en een EP afleverde.

Met Kozmic Wanton hebben ze op 16 oktober hun eerste werk uitgebracht, een EP met vier nummers. Met steun van Rockcity-nestor Theo van Rock en de gerenommeerde producer Pieter Kloos wisten ze een platendeal te scoren bij Snakebite Records uit Weert. Voor de opnamen konden ze een beroep doen op gastmuzikanten Onno Kortland (Stuurbaard Bakkebaard) en Jacco van Rooy (Suimasen/7Zuma7).

Tel al deze muzikale ervaring en inspiratie bij elkaar op en je krijgt een rockplaat die tegelijkertijd kristalhelder en vuig is. De zangpartijen zijn zorgvuldig in meerdere lagen opgebouwd en de cocktail van hardrock, postpunk en rock-'n-roll wordt opgediend met geweldige gitaarsolo's. Geen materiaal om na een keer luisteren uitbundig mee te zingen, maar ideaal voor een intensieve luistertrip. Deze introductie maakt nieuwsgierig naar zowel live-shows als een volwaardig album.