Volledig scherm
Marcel Woods

Marcel Woods zet punt achter carrière als dj en producer

WAALRE - Marcel Scheffers uit Leende, beter bekend onder zijn artiestennaam Marcel Woods, stopt als dj/producer.

Dat maakte hij donderdag bekend op Facebook.

Scheffers is zich de laatste jaren steeds meer gaan toeleggen op zijn artiestenbureau 2-Dutch (met onder anderen het wereldberoemde dj-duo Showtek uit Eindhoven). Daarnaast is hij in 2011 vader geworden. De combinatie van die rollen met een carrière als artiest werd teveel, schrijft hij.

'Dankbaar'

Scheffers meldt dat hij 'dankbaar' is voor alle mooie ervaringen als dj/producer. "Over de wereld reizen om muziek te draaien heeft me naar de mooiste plekken geleid. Maar constant de continenten doorkruisen is ook dodelijk voor je sociale leven."

Pionier

Marcel Woods geldt als een van de pioniers van de house in de zuidelijke helft van Nederland. Hij begon in 1990 met draaien, in clubs als Hollywood in Eindhoven en Zino in Tilburg. Daarna draaide hij op alle grote feesten en festivals. Als producer kan Scheffers terugkijken op een indrukwekkende discografie.

Volgens Wouter Janssen, helft van Showtek en mede-eigenaar van 2-Dutch, is Scheffers 'enorm belangrijk' geweest voor de dancescene. "Zeker ook die in Eindhoven. Hij heeft veel talent een kans gegeven. Zonder hem waren wij niet zo succesvol geworden."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement