Volledig scherm
Rob Klerkx (tweede van links) en The Secret. © Josanne van der Heijden

Muziekcultuur Nashville inspiratiebron voor Rob Klerkx

Het bekendst is Rob Klerkx als drummer van Moke, maar dat gaat veranderen. Als songwriter, producer, zanger en gitarist van zijn band The Secret bracht hij zijn zevende album uit: Fever dream.

Rob Klerkx en zijn band spelen zondag 15 januari in muziekcafé TAM TAM in Deurne (18.00 uur) en zondag 22 januari café Wilhelmina in Eindhoven (16.00 uur). Het opvallendst aan Fever dream is dat de door Klerkx geschreven nummers compositorisch en tekstueel veel beter klinken dan de songs op zijn oudere werk. Niet zo vreemd als je weet dat de in Amsterdam wonende en in Den Bosch geboren Klerkx tegenwoordig enkele weken per jaar in Nashville in de Verenigde Staten verblijft om daar samen met anderen nummers te schrijven.

,,Daar leer je heel veel van. Ik heb zo'n vijf, zes vaste partners", zegt Klerkx in een interview met het ED. ,,Amerikanen zien liedjesschrijven als werk. Je gaat 's ochtends samen een kantoor in, daar staat een piano, er ligt een gitaar en dan ga je schrijven, ideeën uitwisselen. Dat levert dan een nummer op. Ik heb zo nu al zo'n dertig nummers liggen. Het kan zo maar gebeuren dat iemand jouw lied gaat opnemen."

Op Fever Dream, het nieuwe album, heeft Klerkx die nummers daarvoor niet gebruikt. ,,Nee dit zijn nummers die ik echt voor de band heb gemaakt. Maar ik heb wel het plan om volgend jaar een aantal van die nummers te gaan opnemen, als een soort compilatie-album."

Lees het complete interview met Rob Klerkx donderdag in het &Katern van het ED of in de digitale krant