Volledig scherm
Het nieuwe Toontje Lager

Nederpop-icoon Toontje Lager terug op de bühne

EINDHOVEN - Voor het eerst sinds 1985 staat Toontje Lager rond de oorspronkelijk Eindhovense frontman Erik Mesie zaterdag weer op de planken.

Mesie (Eindhoven 1957) is wel de enige uit de oorspronkelijke bezetting. De overige bandleden willen niet meedoen aan een reünie en gaven aan dat Toontje Lager 'met rust gelaten moet worden'.

De oud-bandleden zouden ook niet willen dat zanger Mesie de naam van de groep gebruikt bij zijn optredens. Mesie noemt de groep nu 'Toontje Lager 2.0' of 'Toontje Lager 2e Ed.', maar op de affiches voor de tour staat gewoon de oorspronkelijke naam.

Nieuw leven
Waarom moet de naam Toontje Lager terug? Mesie: ,,Mijn stem is herkenbaar Toontje Lager. Ik vond dat ik de band tot nieuw leven mocht wekken, ook zonder de oude bezetting."

Toontje Lager vormde begin jaren 80 samen met Doe Maar en Het Goede Doel de voorhoede van de Nederpop. De band scoorde een aantal grote hits, waaronder 'Ben jij ook zo bang', ‘Net als in de film‘, ‘Zoveel te doen’ en ‘Stiekem gedanst’.

Concerten
Het eerste concert zaterdag is in de Metropool in Hengelo, er zijn nog kaarten (à 23 euro). De groep is vooralsnog niet geboekt in Zuidoost-Brabant. Andere concerten zijn o.a. 20 januari in de ECI Cultuurfabriek in Roermond, 10 maart in Mezz Breda en 18 maart in Grenswerk Venlo.

Volledig scherm
Het oude Toontje Lager