Volledig scherm
De cover van het album 'Drowsy driver'. © Stickman Records

Ruim twintig jaar oud album rockband Alabama Kids uit Eindhoven opnieuw verschenen

EINDHOVEN - Het derde en laatste album van de Eindhovense band Alabama Kids (1988-1993) is opnieuw uitgebracht door het Duitse Stickman Records. De plaat met de titel 'Drowsy driver' uit 1993 is verschenen op gekleurd vinyl, inclusief een cd met alle tracks.

Het album is opnieuw gemastered in de Eindhovense The Void-studio van producer Pieter 'Pidah' Kloos.

Alabama Kids maakte alternatieve gitaarrock en bracht drie platen op de markt. Stickman Records, dat het laatste album opnieuw uitbrengt, werd oorspronkelijk opgericht om het werk van de Noorse rockband Motorpsycho uit te geven. Vervolgens voegden initiatiefnemers Rolf and Jeannette Gustavus nog meer bands aan hun stal toe. Alabama Kids-drummer Jacco van Rooij zat ook achter de kit bij Motorpsycho, een vaste klant op het podium van de Eindhovense Effenaar.

"Alabama Kids was mijn nieuwe, favoriete band in 1993", reageert Bent Sæther, bassist en zanger van Motorpsycho, op de website van Stickman Records. "Ze waren onze maatjes tijdens een Nederlands/Duitse-tournee. Het bleek dat we dezelfde inspiratiebronnen hadden en op dezelfde manier naar de dingen keken. Het had iets magisch om zover van huis deze geestverwanten te ontmoeten."

De songs van de Eindhovenaren kwamen volgens Sæther van dezelfde bron als de liedjes van Neil Young en J. Mascis, frontman van Dinosaur Jr. "Ze hadden het vermogen je hersenschors binnen te dringen met hun spervuur van geluid, waardoor je je zowel verdrietig als opgewonden voelde." De Motorpsycho-frontman krijgt nog steeds de rillingen als hij 'Drowsy driver' hoort. "De songs blijven goed, de arrangementen trippy en het samenspel net zo smaakvol als in mijn herinnering."