Volledig scherm
Erwin Stakenburg is Memsy Mellons, hoofdrol speler in 'Boom!' © Fabian van Dongen

Tigre Blanco uit Eindhoven eert Peter Pan Speedrock met coversong en clip

EINDHOVEN - Tigre Blanco leverde al een bijdrage aan de vinyl compilatie “Houdoe en bedankt” van Lighttown Fidelity Records waarop 10 Eindhovense bands een song van de rockhelden coverden.

Deze week lieten ze het resultaat zien aan een select groepje mensen en bandleden van Peter Pan Speedrock, die waren aangenaam verrast.

Boom
Tigre Blanco koos voor het nummer 'Boom!' wat toevallig ook nog het eerste opgenomen nummer is van de Eindhovense legende.
Tekstueel is het nummer aangepast naar de stijl van Tigre Blanco en gaat nu over een conflict tussen man en vrouw, of is het een conflict binnen een persoon? Tigre Blanco koos ervoor om een statement neer te zetten. “Muziek verbroedert, laten we de muziek spreken!”

Dragqueen
In de videoclip tonen ze de transformatie van een man naar de dragqueen Memsy Mellons. Hierbij zijn geen filters gebruikt en is het hele proces open en bloot te zien. Vanuit de gay community werd geëmotioneerd gereageerd.

Erwin Stakenburg is Memsy Mellons, hoofdrol speler in 'Boom!'


TIGRE BLANCO "Boom!" A salute to Peter Pan Speedrock Directed by Fabian van Dongen | Erland Films Starring Memsy Mellons Drags on stage entertainment Location: Blue Collar Hotel Eindhoven