Volledig scherm

Tijdloos popalbum van Axel Lukkien

RECENSIE - Heldere teksten zonder poëtische poeha, mooie melodieën en smaakvolle arrangementen. Zanger en muzikant Axel Lukkien (41) heeft met Welkom Thuis een prima, tweede album afgeleverd.

Welkom Thuis is de langverwachte opvolger van Nou En Of uit 2004. De liedjes van Axel Lukkien Holsbergen -hij gebruikt als artiest alleen zijn beide voornamen- bevinden zich op de grens van kleinkunst en pop. Zijn teksten zijn concreet en verhalen over de grote thema's van het leven: de liefde, geboorte en de dood. Het leidt nergens tot klefheid of prietpraat.

In Ik Mis Je -een nummer over een verbroken relatie- stelt de Amsterdammer met de nodige ironie: 'Ik zou de kattenbak verschonen, jij zou mijn dame zijn'. Ontroerend en grappig is een observatie over zijn ongeboren kind in Als Elisabeth Er Is: 'Je hebt alleen een bed nog, een eigen kast. De rest van de wereld wordt ook nog van jou'.

Behalve zijn melancholische teksten doen ook zijn zang en dictie bij vlagen denken aan Ernst Jansz van Doe Maar. En dat kan als een compliment worden beschouwd. Bovendien kan Axel Lukkien een goede, haast ouderwets pakkende popsong schrijven. De arrangementen met viool, cello, blazers en een vleugje elektronica geven een extra kwaliteits-injectie aan dit tijdloze popalbum.

Titel: 'Welkom Thuis' - Axel Lukkien (verschenen bij Elisabeth Recordings)

Beoordeling: 4/5 sterren

(Frank van den Muijsenberg)

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement