Volledig scherm
Van Dik Hout, zaterdag te zien en te horen in Helmond. © Guido Aalbers

Van Dik Hout brengt nieuwe theatershow in Helmond

HELMOND - De nieuwe theatershow van rockband Van Dik Hout is zaterdag 29 oktober, een dag na de première, te zien in theater Speelhuis in Helmond.

De voorstelling 'Van Dik Hout... Het beste van' beleeft vrijdag 28 oktober, na enkele try-outs, zijn officiële aftrap in Den Helder, de stad waar de band in 1989 ontstond. De groep speelt, zoals de naam van de show al aangeeft, zijn grootste hits en bijzondere bewerkingen van het materiaal.

Van Dik Hout staat al meer dan twintig jaar aan de top van de Nederlandse muziekscene. De band maakte faam met een mix van van rauwe poprock en poëtische teksten. Bekende nummers zijn onder andere 'Stil in mij', 'Alles of niets', 'Mijn houten hart' en 'Zij maakt het verschil' (beide laatste als de band Poema's met Acda en De Munnik).

Opvallend voor een 27-jarige band is dat Van Dik Hout nog steeds in de oorspronkelijke samenstelling speelt. De groep bestaat uit Martin Buitenhuis (zang), Benjamin Kribben (bas), Dave Rensmaag (gitaar), Sandro Assorgia (gitaar) en Louis de Wit (drums).

De voorstelling in theater Speelhuis begint zaterdag om 20.15 uur. De show is ook te zien in onder andere De Schalm in Veldhoven (11 maart).