Volledig scherm
Jurgen Locadia (PSV) © Foto: SCS/Sander Chamid

Aanklager start onderzoek naar spugende PSV'er Locadia

Net als Hirving Lozano, hangt mogelijk ook Jürgen Locadia een schorsing boven het hoofd voor de topper tegen Feyenoord. De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart om te kijken of de spits van PSV gisteren tegen sc Heerenveen zijn tegenstander Denzel Dumfries heeft gespuugd.

Als de aanklager meent dat er opzet in het spel is, kan Locadia een schikkingsvoorstel verwachten. Daar zal morgen duidelijkheid over komen.

Zijn ploeggenoot Lozano kreeg vandaag een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden (één voorwaardelijk) na zijn rode kaart in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Heerenveen, maar dat werd door PSV niet geaccepteerd. Dat betekent dat die zaak donderdag wordt behandeld door de tuchtcommissie.

Zo dreigt PSV zondag tijdens de topper tegen kampioen Feyenoord twee aanvallers te moeten missen. Als de tuchtcommissie ook vindt dat Lozano een straf verdient, dan kan hij nog naar de commissie van beroep. Lozano mist dan sowieso wel de wedstrijd tegen Feyenoord. 

PSV speelt vervolgens op 21 september een bekerduel tegen de amateurs van SDS Putten en gaat drie dagen later op bezoek bij FC Utrecht.