Volledig scherm
© BSR Agency

ADO-fans steunen met spandoeken afwezige Ajax-supporters

Supporters van ADO Den Haag hebben vandaag voor het treffen met Ajax hun afkeer laten blijken van het supportersverbod voor de Amsterdamse club. Uit protest blijven veel ADO-fans de eerste minuten van het duel (aanvang 12.15 uur) ook weg uit het Car Jeans-stadion.

Een deel van vak Midden Noord blijft tijdens de eerste twaalf minuten van de competitiewedstrijd ADO Den Haag - Ajax leeg. Het gaat om de vakken O en N. ,,Gezien de politiemacht die vorig jaar op de been werd gebracht, tijdens de demonstraties op het Malieveld, is het ons een raadsel dat het onmogelijk is om 500 uitsupporters te begeleiden. We hebben toch één van de best beveiligde stadions van Nederland?”, schreef supportersvereniging FCDH vorige week al. ,,Als FCDH zijnde vinden wij dat uitsupporters erbij horen. In elk land worden de meest beladen derby’s en rivaliserende clubs met uitsupporters gespeeld. Maar bij ons wordt dit in de doofpot gestopt. Wij als twaalfde man zullen ons daarom de eerste twaalf minuten niet begeven op de tribune.”

Fans van beide clubs zijn al jaren niet meer welkom in elkaars stadion, uit vrees voor ongeregeldheden. 

Uit protest zit vanmiddag ook de leiding van Ajax niet op de tribune. De beleidsmakers van de kampioen snappen niet dat de aanhang van de club uit Amsterdam na 13 jaar nog steeds niet welkom is in Den Haag. Ajax kreeg vorige maand te horen dat er ook dit seizoen geen supporters mee mogen komen. ADO nam dat besluit in overleg met de gemeente Den Haag. Ajax besloot naar de KNVB te stappen en wilde dat de nationale voetbalbond een standpunt zou innemen. De club uit Amsterdam vindt dat ADO en de gemeente Ajax-fans om onduidelijke gronden weren.