Volledig scherm
Dick Advocaat. © Geert van Erven/Soccrates

Advocaat over Tannane: ‘Er is geen weg meer terug’

Oussama Tannane keert niet meer terug bij FC Utrecht. Dat liet trainer Dick Advocaat weten tijdens zijn perspraatje in de aanloop naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Tannane, die door FC Utrecht vanaf afgelopen zomer gehuurd werd van het Franse Saint-Étienne, werd gisteren na een gesprek met de clubleiding op non-actief gesteld. De 24-jarige aanvaller misdroeg zich tot tweemaal toe op de training, bevestigde Advocaat.

Quote

Ik zag het wel een beetje aankomen, maar sommige dingen kan je niet voorkomen.

Dick Advocaat

,,We vonden dat dat niet kon wat hij deed op het veld. Ik zag het wel een beetje aankomen, maar sommige dingen kan je niet voorkomen. Het is jammer” zei Advocaat, die stelde dat het dienstverband van Tannane in Utrecht ten einde is. ,,Er is geen weg meer terug voor Tannane. Hij gaat niet meer bij FC Utrecht spelen.’’

Tannane ontpopte zich zondag in de verloren thuiswedstrijd tegen Willem II (0-1) tot het mikpunt van het Utrechtse chagrijn. Na twee mislukte hoekschoppen in de eerste helft floot een groot deel van het stadion Tannane uit, waarop hij handgebaren maakte naar de Bunnikside, het fanatieke deel van de Utrechtse aanhang.

Tannane, die in vijftien eredivisiewedstrijden tot één goal en vier assists kwam, weigerde na afloop van de wedstrijd de pers te woord te staan. Advocaat sprak daarop met de aanvaller.,,Hij was al geïrriteerd dat het publiek in zijn ogen hem onheus bejegende. Daar kan hij moeilijk tegen. Hij is een oprechte jongen.’’

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen