Volledig scherm
Ajax staat drie punten voor op AZ. © ANP

Aftellen naar de eredivisie: wie wordt er kampioen?

Vrijdagavond trappen PEC Zwolle en FC Utrecht de tweede seizoenshelft van de eredivisie af. Om alvast in de stemming te komen stellen we de vraag: wie wordt er dit seizoen kampioen?

Het zag er lang naar uit dat de kampioensrace in de eredivisie een gelopen koers was. Ajax ging onbedreigd aan kop en toen PSV ook nog eens te maken kreeg met een enorme inzinking, leek het niet de vraag óf maar wanneer de Amsterdammers kampioen zouden worden.

Het liep anders. Ajax kende vlak voor de winterstop een dipje, en bood AZ de mogelijkheid om dichterbij te komen. Het verschil tussen beide Noord-Hollandse ploegen is nu drie punten. Daarom de vraag: houdt koploper Ajax het vol, kan AZ er nog voorbij of geven beide clubs het weg en gaat er een derde hond met het been vandoor? Stem mee op de poll onderaan dit artikel.

Huidige top-5 eredivisie
1. Ajax 18-44
2. AZ 18-41
3. PSV 18-34
4. Willem II 18-33
5. Feyenoord 18-31

Poll

Welke club wordt kampioen?

  • Ajax (78%)
  • AZ (9%)
  • Een andere club (12%)
623 stemmen
  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.