Volledig scherm
Kika van Es © Getty Images

Ajax bindt voormalig PSV'er en 'anti-Ajacied' Van Es

VideoKika van Es maakt de overstap van FC Twente naar Ajax. De Amsterdamse club meldt een eenjarig contract te zijn overeengekomen met de 26-jarige international, die in het verleden vier jaar voor PSV uitkwam en stelde 'anti-Ajax' te zijn. Eerder trok landskampioen Ajax al aanvalster Vanity Lewerissa aan van PSV.

Ook spits Ellen Jansen komt over van FC Twente. Ajax maakte woensdag ook de terugkeer van aanvalster Eshly Bakker (MSV Duisburg) bekend. Marthe Munsterman wordt overgenomen van Everton. Inessa Kaagman bewandelt de omgekeerde weg. Van Es neemt in de Amsterdamse verdediging de plaats in van Merel van Dongen, die naar Real Betis in Spanje vertrekt.

'Anti-Ajax'

In onderstaand interview met NOS-presentatrice Rivka op het Veld, dat dateert van een jaar geleden, laat Van Es nog weten dat Ajax haar niet bepaald kan bekoren. ,,Ik ben echt wel anti-Ajax. Amsterdam is niks voor mij, ik voel me er niet veilig. Voor Ajax spelen zal heel lastig worden", liet ze zich onder meer ontvallen.

Hoe anders staan de zaken er een jaar later voor. Nu haar overstap van FC Twente naar Ajax is beklonken, laat 47-voudig international Van Es weten dat ze 'erg blij en trots is dat ze onderdeel mag zijn van dit ervaren team'. Na Lewerissa, Munsterman, Dijkstra en Jansen is Van Es alweer de vijfde Ajax-aanwinst voor het komende seizoen.

  1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
    Degradatie Excelsior

    Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

    Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.