Volledig scherm
Het elftal van speelronde 34. © AD

Ajax en ADO domineren laatste Elftal van de Week

Met vijf spelers is landskampioen Ajax na de laatste speelronde hofleverancier van het Elftal van de Week. Ook ADO Den Haag is met drie man goed vertegenwoordigd.

Nasser El Khayati maakte woensdag tegen Willem II (6-2) zijn 16de en 17de goal van het seizoen voor ADO en werd voor zijn optreden beloond met een 7,5. Net als zijn eveneens scorende ploeggenoot Tomas Necid. Ook Lex Immers, de maker van de 5-2, haalde het Elftal van de Week.

De toon in de beste elf van de laatste speeldag wordt echter gezet door Ajax. De landskampioen levert de complete achterhoede, terwijl ook Dusan Tadic in de basis staat. De Serviër scoorde tegen De Graafschap twee keer en werd met 28 goals samen met Luuk de Jong topscorer van de eredivisie.

  1. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.