Volledig scherm
Jan Vertonghen en Toby Alderweireld hebben een verleden bij Ajax. © AP

Ajax komt tegen Spurs vier oude bekenden tegen

In de halve finale van de Champions League komt Ajax met Tottenham Hotspur als tegenstander veel oude bekenden tegen. Christian Eriksen, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Davinson Sánchez van de club uit Londen hebben allemaal bij de Amsterdammers gespeeld.

Spurs, dat verrassend Manchester City uitschakelde, is de huidige nummer drie van de Premier League. Kans op het kampioenschap heeft de club niet meer, daarvoor is de achterstand op Liverpool en Manchester City te groot.
In de groepsfase van de Champions League speelde Tottenham dit seizoen twee keer tegen PSV. In Londen werd het 2-1 voor de thuisclub, in Eindhoven eindigde het duel gelijk, 2-2.

Bij de formatie uit de Engelse hoofdstad is topschutter Harry Kane momenteel geblesseerd. De kans dat hij tegen Ajax speelt is klein. Aanvaller Son Heung-Min kreeg tegen City een gele kaart en is voor het eerste duel met Ajax geschorst.

Poll

Gaat Ajax tegen Spurs de finale halen van de Champions League?

  • Ja, dit Ajax zit in een flow en gaat Tottenham Hotspur verslaan (80%)
  • Nee, Tottenham Hotspur verspert Ajax de weg (20%)
61540 stemmen
  1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
    Degradatie Excelsior

    Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

    Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.