Cyriel Dessers viert zijn winnende goal.
Volledig scherm
Cyriel Dessers viert zijn winnende goal. © BSR Agency
1
EINDE
0
  • Cyriel Dessers 77'

Ajax krijgt bij Heracles opnieuw een enorme dreun

Ajax heeft na de tik in de Europa League tegen Getafe opnieuw een opdoffer gekregen. Bij Heracles verloren de Amsterdammers met 1-0. De voorsprong op AZ in de eredivisie is geslonken tot drie punten. Feyenoord volgt inmiddels op zeven punten.

Door Daniël Dwarswaard

Na het chagrijn van Getafe is de sfeer er in Amsterdam allerminst beter op geworden. Ook tegen Heracles konden de Amsterdammers niet winnen. Het is de derde keer op rij dat Ajax verliest in Almelo. Zodoende volgt er een cruciale week. Eerst wacht donderdag de return tegen Getafe waarin Ajax een 2-0 achterstand moet goedmaken. Daarna volgt op zondag de topper tegen AZ in de eigen Johan Cruijff Arena.

Bekijk hier de samenvatting van Heracles Almelo - Ajax (Premium)

Ajax moest zich in Almelo dus revancheren voor de nederlaag van afgelopen donderdag in de Europa League tegen Getafe. Dat moesten de Amsterdammers doen zonder Hakim Ziyech die niet fit genoeg was om te spelen. Bij Ajax stonden Perr Schuurs, Ryan Gravenberch en Klaas-Jan Huntelaar in de basis, zij stonden afgelopen donderdag niet in de basis.

De ploeg van trainer Erik ten Hag creëerde in de helft genoeg mogelijkheden om te scoren. Een inzet van Gravenberch werd van de lijn gehaald, Schuurs schoot na een solo naast en Nico Tagliafico kopte naast. De grootste kans was voor Donny van de Beek die na een vlotlopende aanval met links op de lat pegelde.

Ryan Gravenberch (l) in duel met Mauro Junior.
Volledig scherm
Ryan Gravenberch (l) in duel met Mauro Junior. © BSR Agency

Heracles loerde op zijn beurt op de counters en werd daaruit een paar keer gevaarlijk. Cyriel Dessers, topscorer van de eredivisie, vond Andre Onana op zijn weg die na zijn schorsing tegen Getafe uiteraard weer keepte. Vlak voor rust ontstond een vreemde situatie toen Maximilian Rossmann een terugspeelbal gaf, maar die bal compleet verkeerd raakte. Om de bal toch tegen te houden, gebruikte keeper Janis Baswich zijn handen. De Ajacieden claimden dat de doelman die vermeende terugspeelbal niet had mogen pakken.

Met Carel Eiting op de plek van Martinez wilde Ajax puntenverlies in de slagregens voorkomen. Eiting zelf schoot nest naast en Dusan Tadic zag zijn schot gered door Baswich. Aan de andere kant liet Onana zich gelden na een goede actie en schot van Delano Burgzorg. Een kwartier voor tijd was het dus wel raak. Blind liet zich aftroeven door Dessers die vervolgens hard en mooi raak. Het bracht Ajax verder in de problemen.