Volledig scherm
© BSR Agency

Ajax staat voor een enorme uitdaging tegen Real Madrid

Ajax staat vanaf 21.00 uur voor een enorme uitdaging als Real Madrid te gast is in de Johan Cruijff Arena voor het eerste duel in de achtste finales van de Champions League. Uitgerekend tegen de met afstand meest succesvolle voetbalploeg van de laatste jaren moet de formatie uit Amsterdam laten zien dat het ook nog een hoog niveau kan halen.

Ajax beleefde in de eerste helft van het seizoen een succesvolle Europese campagne, met twaalf duels zonder nederlaag. Na de winterstop is de ploeg van trainer Erik ten Hag geen schim meer van de formatie die zelfs Bayern München twee keer aan het wankelen bracht. Ajax leed in eigen land beschamende nederlagen tegen Feyenoord (6-2) en Heracles Almelo (1-0) en speelde gelijk tegen sc Heerenveen (4-4).

Ten Hag gaat zijn elftal van de laatste weken niet op de schop gooien. Het lijkt er wel op dat David Neres weer eens aan de aftrap mag verschijnen, na maanden van voornamelijk invalbeurten.

  1. Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Tyrell Malacia heeft goed naar zijn trainer Giovanni van Bronckhorst gekeken. De linksback van Feyenoord maakte tegen AZ (2-1) een doelpunt dat wel een beetje deed denken aan de treffer van Van Bronckhorst in de halve finale van het WK 2010, tegen Uruguay. ,,De trainer zei gelijk na de wedstrijd: hij leek wel op die van mij. In de jeugd heb ik ze wel vaker zo gemaakt, met buitenkantje links’', zegt Malacia. ,,Bij zulke ballen moet je niet nadenken, alleen zorgen dat je ‘m goed raakt. Ik zag de hoek open liggen.’'