KNVB.
Volledig scherm
PREMIUM
KNVB. © BSR Agency

Alleen zomervoetbal biedt nog reddingsboei voor betaald voetbal

De eredivisie ligt tot 1 juni sowieso stil, zo benadrukte premier Mark Rutte. Maar de UEFA en de FIFA studeren nog driftig op een laatste uitwijkmogelijkheid: de zomer. Woensdag staat een videocall gepland met de 55 aangesloten landen.

Door Sjoerd Mossou en Maarten Wijffels

De persconferentie van Mark Rutte leidde vorige week nog tot volop vraagtekens, niet in de laatste plaats in de sport- en voetbalwereld. Dinsdagavond was de premier echter glashelder: tot 1 juni wordt er geen profvoetbal gespeeld, ook niet zonder publiek. Daarmee kan het eerste scenario dat de KNVB onlangs uittekende - spelen in mei en juni in lege stadions - hoe dan ook de prullenbak in. Verrassend is dat op zichzelf niet: een verlenging van de opgelegde maatregelen lag al dagen in de lijn der verwachting.

  1. Ricksen-biograaf komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM
    Video

    Rick­sen-biograaf komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Ricksen snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.