Volledig scherm
Stadionplein in Amsterdam © Floris Lok

Amsterdams Stadionplein wordt Johan Cruijffplein

Het Stadionplein in Amsterdam krijgt een nieuwe naam. Het plein bij het olympisch stadion wordt vernoemd naar Johan Cruijff.

Cruijff overleed op 24 maart 2016 en de gemeente Amsterdam wil op deze manier de voetballer eren. Wanneer de naamswijziging ingaat is nog niet bekend.

Danny Cruijff, de weduwe van de voetballer, zegt vereerd te zijn met de benoeming. ,,Johan had veel met het Olympisch Stadion en het gebied eromheen. Vroeger kwam hij er vaak voor belangrijke wedstrijden van Ajax en het Nederlands Elftal, later ook voor zijn Institute en Foundation die er kantoor hebben. Daarnaast woonden we er in de buurt."

Cruijff veroverde op 28 september 1972 de wereldbeker met Ajax in het Olympisch Stadion.

Het stadion van Ajax, de Amsterdam Arena, wordt ook op de korte termijn hernoemd naar de Johan Cruijff Arena.

  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.