Wesley Hoedt houdt sinds kort zijn conditie op peil bij AZ.
Volledig scherm
Wesley Hoedt houdt sinds kort zijn conditie op peil bij AZ. © BSR Agency

Antwerp verrast door meetrainen Hoedt bij AZ: ‘Wij wisten van niks’

Het nieuws dat Wesley Hoedt voorlopig traint bij AZ om zijn conditie op peil te houden, kwam voor FC Antwerp als een volslagen verrassing. ,,Wij wisten van niks”, reageert de Belgische club, die de verdediger tot 30 juni huurt van Southampton.

Veel plezier had Antwerp in de tussentijd overigens niet meer aan de zesvoudig Oranje-international kunnen beleven, want net als in Nederland wordt het seizoen in België niet meer uitgespeeld.

,,Maar het contract is nog altijd rechtsgeldig en bindend”, vertelt Sébastien Stassin van de Belgische spelersvakbond Sporta aan Het Laatste Nieuws. ,,Zonder dat Hoedt het gevraagd heeft aan Antwerp en zonder hun goedkeuring, kan hij in de problemen komen als hij elders traint. Wat dat concreet is? Een boete, of problemen met de verzekering.”

Of het zover komt, is echter maar de vraag. Antwerp wil de verdediger dolgraag nog een jaar huren van Southampton. Een terugkeer van Hoedt bij AZ is dan ook niet aan de orde, benadrukte de speler ook zelf. ,,Er zijn interessante opties op dit moment na het goede seizoen dat ik heb gedraaid bij Antwerp.”

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.