Volledig scherm
Calvin Stengs en Arne Slot © BSR Agency

Arne Slot over verkiezing Stengs en Boadu: ‘Dit is prachtig’

AZ is verheugd met de definitieve selectie voor Calvin Stengs en Myron Boadu. Vanmiddag werd bekend dat beide spelers deel uitmaken van het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman die volgende week zaterdag en de dinsdag erop twee EK-kwalificatiewedstrijden speelt tegen Noord-Ierland en Estland.

Stengs maakte al deel uit van de voorselectie van Oranje, Boadu nog niet. ,,Ik ben heel blij voor ze”, zegt technisch directeur Max Huiberts die het tweetal al kent sinds ze deel uitmaken van de jeugdopleiding van AZ. Hij noemt de selectie dan ook een groot compliment voor de club. ,,Dit is een heel mooi verhaal voor iedereen die werkzaam is in de opleiding natuurlijk. En ook een compliment voor de hele selectie die uitstekend presteert. Het kan niet op, op dit moment.”

Trainer Arne Slot is ook blij. Net terug uit Kazachstan waar AZ gisteren met 5-0 won van FC Astana (twee goals van Boadu) spreekt hij zijn vreugde uit. ,,Dit is prachtig. Ik kan dit ook niet los zien van de prestaties van het hele team op dit moment. Het zijn niet de enige internationals die we hebben zoals ook Pantelis Hatzidiakos (Griekenland) en Oussama Idrissi (Marokko). En degene die niet international zijn, zijn in elk geval nadrukkelijk in beeld denk ik. Wat dat betreft is het jammer dat onze keeper Marco Bizot niet is geselecteerd. Hij heeft toch vaak de nul gehouden dit seizoen.”

Volledig scherm
Myron Boadu © BSR Agency

Huiberts heeft al contact gehad met Stengs en Boadu. ,,Ze waren blij en klonken helemaal niet zo vermoeid”, zegt de technisch directeur. ,,Terwijl ze toch vanochtend om een uur of vier zijn aangekomen in Nederland.” Beide spelers kregen op jonge leeftijd te maken met forse blessure. ,,Dan denk je wel even van: jezus mina, als dat maar goed gaat. Maar zowel Calvin en Myron zijn er denk ik sterker uitgekomen en hebben zoiets van: dit willen we gewoon nooit meer. In die zin is de uitverkiezing voor Oranje weer een mooie nieuwe stap in de ontwikkeling.”

Slot denkt dat de prestaties in de recente wedstrijden tegen Feyenoord, PSV en ook Manchester United, Koeman heeft doen besluiten tot het selecteren van de twee. ,,Net als het spelen om de drie á vier dagen. Dat is belangrijk voor een topspeler en daar gaan ze goed mee om. De bondscoach zei recent dat het voor Myron nog ietsje te vroeg was. Het is inderdaad ‘ietsje’ geworden haha.”