Volledig scherm
© BSR Agency
3
EINDE
0
  • Teun Koopmeiners 36'
  • Myron Boadu 45'
  • Calvin Stengs 58'

AZ steviger op tweede plaats na kinderlijk eenvoudige zege op Emmen

AZ blijft maar nieuwe juweeltjes toevoegen aan het schitterende seizoen dat de club al zoveel plezier en voorspoed brengt. Vanavond werd afgetekend gewonnen van FC Emmen (3-0) waardoor de afstand tot het inmiddels zieltogende PSV is vergroot tot maar liefst vijf punten. 

Door Nik Kok

Ook de afstand tot concurrenten als FC Utrecht en Vitesse is vergroot. Die beide clubs verloren dit weekeinde. AZ is nog de enige club die koploper Ajax enigszins kan bijhouden. Inmiddels kan de ploeg van trainer Arne Slot superbe cijfers overleggen. In de laatste vijf wedstrijden scoorde de club liefst 21 keer. Doelman Marco Bizot kreeg in die wedstrijden geen enkel doelpunt tegen.

Bekijk hier de samenvatting van AZ-Emme (Premium)

Volledig scherm
Ook Myron Boadu pikte weer zijn doelpuntje mee. © BSR Agency

Het perspectief om afstand te nemen van PSV, zorgde bij AZ voor genoeg motivatie om zich moeiteloos te ontdoen van laagvlieger FC Emmen dat begrijpelijkerwijs de verdedigende stellingen in had genomen. Ook al moest er dan om acht uur gespeeld worden en voelde het de Europa Leaguewedstrijd van afgelopen donderdag in de benen.

Wel had AZ een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Als altijd een koud kunstje voor de op dat gebied onfeilbare Teun Koopmeiners.

Ook de recent voor Oranje opgeroepen Myron Boadu liet zich van zijn goede kant zien in Den Haag. Met een goal in de eerste helft bewijst hij zijn ongekende scoringsdrift van de laatste weken. Hij zal zich morgenavond met goed gemoed voor het eerst melden bij het Nederlands elftal en de handen schudden van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk. Spelers die hij tot voor kort alleen kende van de tv. 

Net als ploeggenoot Calvin Stengs overigens van wie dan deze keer wat minder gevaar uitging. Stengs scoorde wel. Doelman Bizot, niet opgeroepen voor Oranje, kreeg van de AZ-aanhang de nodige steunbetuigingen. Dat hij niet werd opgeroepen en in mindere vorm verkerende collega-keepers als Kenneth Vermeer en Jeroen Zoet wel, wordt bij de club als bijzonder vreemd ervaren. Hij gaf er de supporters een record voor terug. De 18 keer dat Bizot de nul hield dit kalenderjaar is een clubrecord.

Volledig scherm
AZ FC Emmen © AD

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen