Volledig scherm
Mats Seuntjens in duel met Ferdi Kadioglu. © BSR/Soccrates

AZ verliest in Belek van Fenerbahçe

AZ heeft vandaag op het trainingskamp aan de Turkse zuidkust een oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe verloren. In Belek won de Turkse formatie, die eerder dit seizoen coach Phillip Cocu en Erwin Koeman aan de kant schoof, met 3-2.

Halverwege leidden de Turken door een treffer van Ismail Köybasi, die al na zes minuten scoorde. Kort na de hervatting zorgde Mats Seuntjens voor de gelijkmaker. Mehmet Ekici zette Fenerbahçe opnieuw op voorsprong. Ook deze keer zorgde Seuntjens weer voor evenwicht. De winnende treffer voor Fenerbahçe kwam vervolgens op naam van de Zwitser Michael Frey. Stijn Wuytens viel halverwege in bij de Alkmaarders en maakte daarmee zijn eerste speelminuten van het seizoen.

Volledig scherm
Guus Til gaat onderuit in Belek. © BSR/Soccrates
  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'