Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Boete van 25.000 euro voor Feyenoord na vuurwerk tijdens Klassieker

Feyenoord heeft weer een boete gekregen vanwege vuurwerk. De KNVB bestrafte de Rotterdamse club met een boete van 25.000 euro, omdat voor en tijdens de thuiswedstrijd eind januari tegen Ajax vuurwerk werd afgestoken op de tribunes van De Kuip. Feyenoord won de Klassieker met 6-2.

Eerder in de week werd al bekend dat Vak S, waar de fanatieke aanhang van Feyenoord zetelt, op donderdag 4 april leeg moet blijven tijdens de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Dit als extra straf, bovenop een boete van 15.000 euro, voor het afsteken van vuurwerk tijdens het duel met PSV op 2 december. De tuchtcommissie kwam met deze harde maatregel na een aantal boetes en voorwaardelijke sancties voor Feyenoord vanwege vuurwerk.
De Rotterdammers kunnen nóg een straf tegemoetzien. Bij de verloren bekerwedstrijd van afgelopen maand tegen Ajax (0-3) werd weer vuurwerk afgestoken. De aanklager is opnieuw een vooronderzoek begonnen.

  1. Lieshoutenaar Luuk Brouwers jaagt met FC Den Bosch op promotie naar eredivisie: ‘We moeten volle bak gas geven’
    PREMIUM

    Lieshoute­naar Luuk Brouwers jaagt met FC Den Bosch op promotie naar eredivisie: ‘We moeten volle bak gas geven’

    Luuk Brouwers grapt soms dat hij een boek gaat schrijven over het seizoen van FC Den Bosch. Met de mogelijke clubovername door Kakhi Jordania, een periodetitel, het verval na de winterstop en adviseur Willem van Hanegem als potentiële hoofdstukken. En de play-offs, waar Go Ahead zondag in de halve finale wacht, als uitsmijter? ,,Dat moet het mooiste hoofdstuk worden.”