Volledig scherm
PREMIUM
Nourdin Boukhari. © Jan de Groen

Boukhari: Mentaliteit van Marokkanen kan veel beter

Sparta etaleert zich graag als hét voorbeeld van de multiculturele samenleving. Belangrijke pijler daarin is Nourdin Boukhari (39), de assistent-trainer die de brug vormt tussen de diverse culturen. ,,Te laat is te laat. En of je dan een Limburger bent of een Nederlandse Turk; je krijgt op je flikker.”

Door Dennis van Bergen

Nourdin Boukhari is (39) misschien wel de meest Nederlandse Marokkaan van Rotterdam. Best kans dat spelers hem op een onbewaakt ogenblik horen  meebrullen met André Hazes. Een man van de klok is hij, iemand die hamert op discipline. Halil Dervisoglu (19), de Sparta-spits, ervoer het onlangs nog. Nadat hij met een slaapkop te laat op de training was verschenen, dacht hij er wel even af te komen met een ‘sorry broer’ richting Boukhari. Maar laatst genoemde reageerde als door een adder gebeten. ,,Ik ben je broer nu niet”, foeterde de assistent-trainer. ,,Het is verdomme je vak, man, voetballen. Daar horen regels bij, hè.” 

  1. Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’
    PREMIUM
    Oud-spits Feyenoord

    Griga over Bozeník: ‘Hij kan de lieveling van Het Legioen worden’

    Hoe goed Róbert Bozeník (20) kan worden? Coach Dick Advocaat durft het nog niet te zeggen over de Slowaak. Voormalig Feyenoor­d-spits Stanislav Griga (9 goals in 43 duels van 1990 tot 1992) wél. Hij werkte bij zijn vorige club MSK Zilina als spitsentrainer bijna dagelijks samen met Bozeník, die de afgelopen twee wedstrijden matchwinner was bij Feyenoord. ,,Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg.’’