Volledig scherm
Voor de wedstrijd tussen Jong Heracles en Jong FC Twente geldt een buscombi. © Emiel Muijderman

Buscombi bij derby Heracles 2 - FC Twente 2 op dinsdagmiddag, duel vervroegd naar 14.00 uur

Een buscombi bij een wedstrijd van van het tweede elftal op een doorsnee dinsdagmiddag? Het bestaat. Volgende week hebben de supporters van FC Twente er mee te maken als ze naar de wedstrijd tegen het tweede tegen de reserves van Heracles willen in Almelo.

Het moet welhaast een noviteit in de geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal zijn: met de buscombi naar het tweede elftal. Supporters van Twente betalen 10 euro en mogen dan in het uitvak van het Polman Stadion plaatsnemen.  Seizoenkaarthouders van Heracles mogen voor niets naar binnen. 

Het duel in de beloftencompetitie stond oorspronkelijk gepland voor ‘s avonds 18.30 uur , maar op last van de lokale autoriteiten is het vervroegd naar 14.00 uur. De vorige ontmoeting tussen Heracles 2 en Twente 2 werd in september in het geheim achter gesloten deuren afgewerkt, omdat supporters van de Enschedese club op social media hadden aangekondigd het duel te willen bijwonen. Die wedstrijd in de middag verliep zonder enige wanklank.

  1. Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Tyrell Malacia heeft goed naar zijn trainer Giovanni van Bronckhorst gekeken. De linksback van Feyenoord maakte tegen AZ (2-1) een doelpunt dat wel een beetje deed denken aan de treffer van Van Bronckhorst in de halve finale van het WK 2010, tegen Uruguay. ,,De trainer zei gelijk na de wedstrijd: hij leek wel op die van mij. In de jeugd heb ik ze wel vaker zo gemaakt, met buitenkantje links’', zegt Malacia. ,,Bij zulke ballen moet je niet nadenken, alleen zorgen dat je ‘m goed raakt. Ik zag de hoek open liggen.’'