Cillessen: Ik word een beetje moe van die kritiek

SamenvattingJasper Cillessen kon na afloop van de verloren finale van de Nations League tegen Portugal (0-1) niet zeggen of hij schuldig was aan de enige treffer.

,,Dan zou ik de beelden echt even moeten terugkijken”, zei de doelman van Oranje, die van NOS-analyticus Rafael van der Vaart en op twitter veel kritiek kreeg op de goal van Portugal. ,,Ik zag de bal laat aankomen omdat Denzel Dumfries nog in mijn zicht stond. Het was ook een hard schot. Maar ik begreep uit allerlei berichtjes dat mij de goal in Nederland alweer werd verweten. Daar word ik wel een beetje moe van steeds. Ik kon aan deze goal gewoon weinig doen.”

Volledig scherm
Terwijl hij zijn medaille meteen van zijn nek haalt, loopt Jasper Cillessen gedesillusioneerd langs de trofee. © Pim Ras Fotografie

Cillessen kreeg nog wel een hand tegen de trap van Gonçalo Guedes, de maker van het enige doelpunt. ,,Maar dat was helaas niet genoeg”, zei hij. ,,Ik baal ontzettend van deze nederlaag. Nee, ik ben nu ook niet trots dat we de finale hebben gehaald. Een finale verliezen is heel zuur. En dit is al mijn tweede in korte tijd”, doelde hij op de verloren eindstrijd van Barcelona om de Spaanse beker tegen Valencia.

,,Het was een vervelend seizoen, ook met die blessures”, zei Cillessen. ,,Ik heb behoefte aan vakantie en ga dan met mijn zaakwaarnemer bekijken wat de mogelijkheden zijn. Ik wil meer gaan spelen bij een club.”

Volledig scherm
Jasper Cillessen. © BSR Agency
Volledig scherm
Jasper Cillessen heeft geen verweer op de knal van Goncalo Guedes. © BSR Agency