Keeper Phil van den Broek (23) speelde in 2015 met het Jupiler League All Star-team nog een toernooi in Bangkok.
Volledig scherm
PREMIUM
Keeper Phil van den Broek (23) speelde in 2015 met het Jupiler League All Star-team nog een toernooi in Bangkok. © ED

‘Clubhopper’ Van den Broek ziet voetbal als één groot avontuur: ‘Als je van land kan switchen, waarom niet?’

Phil van den Broek (23) gebruikt voetbal om de wereld te zien. En na elf clubs in Nederland en één in Sardinië is hij nu bezig aan zijn tweede Zweedse avontuur. ,,De een gaat van hotel naar hotel, ik ga van club naar club”, stelt hij.

Nee, Phil van den Broek is niet heel honkvast. Dat avontuurlijke heeft de keeper van zijn Nieuw-Zeelandse moeder, vermoedt hij. Alleen al in Eindhoven verhuisde het gezin tien keer, de benjamin van het gezin is inmiddels in Zweden neergestreken. ,,Ik heb het avontuur van mijn moeder meegekregen, ik ben zelf ook niet zo van de vastigheid. Die nieuwigheid, dat vind ik echt heerlijk.”

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.