Volledig scherm
Van Geel arriveert in Zeist © AD Sportwereld

Clubs bijeen om te praten over vervolg competitie

Bestuurders van de 18 eredivisieclubs zijn zojuist in Zeist gearriveerd om in het KNVB-bondsgebouw te praten over het vervolg van de competitie. Door de successen van Ajax in Europa gaat de eredivisie mogelijk op de schop.

De KNVB wil Ajax een goede voorbereiding gunnen op het duel met Tottenham Hotspur. Dat betekent dat er geschoven moet worden met de slotwedstrijden in de eredivisie.

Op zondag 12 en zondag 19 zouden dan de laatste twee speeldagen van de eredivisie worden afgewerkt. Ajax zou zo een week de tijd hebben om toe te leven naar het eerste duel in de halve finale van de Champions League.

Dit stuit evenwel op de nodige bezwaren van andere clubs. Daarover wordt zo dadelijk gesproken. Onder anderen Martin van Geel (Feyenoord) en Ben Haverkort (FC Emmen) zijn reeds binnen.

De bekerfinale gaat sowieso wel door op afgesproken datum. Ajax speelt die finale op 5 mei in de Kuip tegen Willem II maar weet inmiddels dat het hoogstwaarschijnlijk drie dagen na die bekerfinale al de return van de halve finale van de Champions League moet spelen.

  1. Nacompetitie is een kerkhof voor eredivisieclubs
    PREMIUM
    Play-offs

    Nacompeti­tie is een kerkhof voor eredivisie­clubs

    De Graafschap en Excelsior ontliepen rechtstreekse degradatie, maar kijk niet gek op als vanavond het doek alsnog valt in de play-offs. Slechts twee eredivisionisten lukte het de laatste vijf jaar om zich via de nacompetitie te handhaven. Het is ook nog het laatste jaar dat er twee eredivisieclubs in de nacompetitie terecht komen. Vanaf volgend seizoen degraderen de nummer 17 en 18 namelijk rechtstreeks naar de eerste divisie.