Volledig scherm
© ANP Sport

Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard in tranen van het veld bij Oranje na enkelblessure

Daniëlle van de Donk is zaterdagavond geblesseerd uitgevallen in het duel van Oranje met Canada (0-0). De middenvelder uit Valkenswaard werd geraakt aan haar enkel en kon niet meer verder. Van de Donk moest in tranen het veld verlaten.

Zonder Van de Donk speelden De Leeuwinnen op het Tournoi de France ook hun tweede duel met 0-0 gelijk. Ditmaal kwam Oranje, in Calais, niet tot scoren tegen Canada. Eerder speelden de voetbalsters al doelpuntloos gelijk tegen Brazilië.

Tevreden met een punt

Oranje kon gezien het wedstrijdbeeld tevreden zijn met een punt. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelde bijna de hele tweede helft met een speelster minder na een rode kaart voor Lize Kop, die zich als derde keeper mocht laten zien. De 21-jarige Kop, die pas haar tweede interland speelde, maakte in de 49ste minuut net buiten het strafschopgebied een overtreding op de Canadese Nichelle Prince.

Op het WK speelde Nederland vorig jaar in de groepsfase ook tegen Canada en toen werd het 2-1. Lineth Beerensteyn maakte toen het winnende doelpunt. Canada verloor op het WK uiteindelijk in de achtste finales, Oranje werd tweede.

Frankrijk laatste tegenstander

Dinsdag is Frankrijk de laatste tegenstander van Oranje. Wiegman gebruikt het toernooi in Frankrijk vooral om te experimenteren.