Arnold Scholten kwam als beoogd invaller naar Ajax, maar speelde in 1996 nog aardig wat wedstrijden. Zo was hij in de kwartfinale tegen Borussia Dortmund nog basisspeler - hij verving Danny Blind.
Volledig scherm
PREMIUM
Arnold Scholten kwam als beoogd invaller naar Ajax, maar speelde in 1996 nog aardig wat wedstrijden. Zo was hij in de kwartfinale tegen Borussia Dortmund nog basisspeler - hij verving Danny Blind. © Stanley Gontha/Pro Shots

De Brabantse Ajacied die in een dubieuze finale maar nét naast de Champions League greep: ‘Raar dat daar niks mee gedaan is’

Zenuwslopend, teleurstellend, maar ook dubieus: de Champions League-finale van Ajax in 1996 is er een om nooit te vergeten. Zeker niet voor Arnold Scholten (58), die 25 jaar geleden als strafschopnemer de ogen van de wereld op zich gericht wist. ,,Als dat soort dingen spelen, moet je meer daadkracht tonen.”

  1. KNVB na CL-finale in Eindhoven hoopvol over binnenhalen WK vrouwen: ‘Deze beelden gaan de wereld over’

    KNVB na CL-finale in Eindhoven hoopvol over binnenha­len WK vrouwen: ‘Deze beelden gaan de wereld over’

    Gijs de Jong is vol vertrouwen dat Nederland over vier jaar samen met Duitsland en België het WK vrouwenvoetbal mag organiseren. De secretaris-generaal van de KNVB keek met een goed gevoel terug op de organisatie van de Champions League-finale tussen FC Barcelona en VfL Wolfsburg (3-2) in het Philips-stadion. ,,Deze beelden gaan de wereld over, ik zou nu niet weten wat beter had gekund”, zei hij.