Volledig scherm
© BSR Agency
0
EINDE
3
  • Thomas Lam 36'
  • Charlison Benschop 64'
  • Delano Burgzorg 80'

De Graafschap boekt in Zwolle eerste uitzege van het seizoen

De Graafschap heeft na veertien uitwedstrijden zonder zege weer eens een driepunter op vreemde bodem genoteerd. PEC Zwolle werd voor eigen publiek op een eclatante 0-3 overwinning getrakteerd.

De Superboeren staan weliswaar nog steeds op de zeventiende plaats, maar houden aansluiting met de clubs daar vlak boven, waaronder ook PEC Zwolle. Het verschil tussen beide ploegen is nu nog maar vier punten. Het gat met hekkensluiter NAC Breda is daarentegen vergroot tot liefst vijf punten. 

De Graafschap kwam na 35 minuten op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Thomas Lam. Hij werkte een voorzet van Youssef El Jebli onbedoeld met zijn hoofd langs keeper Mickey van der Hart. Charlison Benschop verdubbelde na een uur spelen de voorsprong van de club uit Doetinchem. 

Rode kaart

De Graafschap moet wel met tien man verder, omdat invaller Fabian Serrarens vijf minuten na zijn entree rood kregen na een slaande beweging richting Lam. Het was zijn tweede rode kaart in twintig eredivisieduels. Met tien man kwam De Graafschap nog wel op 0-3 via Delano Burgzorg, die oog in oog met Van der Hart rustig bleef en de eindstand bepaalde.

De Achterhoekers wonnen na de winterstop ook al van Fortuna Sittard (5-1) en NAC (3-0). PEC Zwolle was de tweede seizoenshelft sterk begonnen. Met Jaap Stam als vervanger van de ontslagen trainer John van ‘t Schip pakte de ploeg uit Overijssel tien punten uit de eerste vier duels, maar vorige week incasseerde Stam bij ADO Den Haag zijn eerste nederlaag.

Zonder de geschorste smaakmaker Younes Namli kon PEC tegen De Graafschap geen moment overtuigen. Bij een achterstand van 2-0 kreeg Kingsley Ehizibue een grote kans om de spanning terug te brengen, maar hij kopte in kansrijke positie naast.

Volledig scherm
Pelle Clement baalt. © BSR Agency
Volledig scherm
© AD Sportwereld